Blog

lgbt hrvatska

Ovaj mjesec slavimo ljubav, i nudimo popuste!

 

 

Šesti mjesec u svijetu je poznat i kao pride mjesec u kojem se slavi i bori za ljubav.

S obzirom na to da mi u Bloomu čvrsto vjerujemo u ljubav, a ne u mišljenja, odlučili smo malim znakom pažnje obilježiti ovaj mjesec na svoj način.

Nudimo 10% popusta na sve naše flowerbox bukete koje možete pogledati: ovdje

I 10% popusta na sve vjenčane dekoracije dogovorene u ovom mjesecu. Svoj formular za vjenčanja možete besplatno ispuniti: ovdje

 

pride mjesec

Sve dekoracije i bukete koje radimo, uvijek radimo da obilježimo nečije pozitivne emocije. Vjerujemo u ljubav neovisno o spolu, religiji, boji kože, nacionalnosti…

Smatramo kako je svaka ljubav čista, predivna, slobodna.

Stoga proslavite ovaj poseban mjesec s nama i volite se!

 

lgbt croatia

 

Izvor fotografija: Pinterest

dvorac belaj

Dvorac Belaj oaza hedonizma i bajkovitih vjenčanja

dvorac belaj

Istra, vino, vrhunska hrana, povijest, barokni dvorac… S ovim bi mogli i završiti post jer se ništa više ne mora ni reći. Prije Uskrsa posjetili smo dvorac Belaj i malo je reći da smo ostali fascinirani.

dvorac belaj

200-tinjak kilometara od Zagreba u blizini predivne Učke, nalazi se ovo skriveno gotovo tajno mjesto.

Kada se s autom približite Belaju kao da ste automatski prebačeni u neko drugo vrijeme, u neku drugu zemlju.

Često se divimo slikama Talijanske Toskane, Instagram postovima predivnih antiknih detalja iz raznih muzeja, čašama vina uz zalazak sunca naših prijatelja koji su avanturisti i stalno negdje po svijetu, ne znajući da apsolutno sve to imamo u Hrvatskoj na ovom predivnom mjestu.

Ono što je zanimljivo i zašto zapravo pišem ovaj post, je to što je u samom dvorcu i njegovoj prirodi moguće organizirati vjenčanje/evente. Bilo da želite svoje posebne trenutke provesti na otvorenom ili ste ipak fan zatvorenog, osoblje iz Belaja i cure iz agencije Wedding2book tu su da ostvare sve vaše želje.

Također, i mi kao cvjećari smo Vam na raspolaganju kako bi svojim dekoracijama gole zidove Belaja pretvorili u apsolutnu čaroliju. Kada smo kod golih zidova, u unutrašnjem prostoru za slavlja oni su apsolutni plus. Kada uđete u prostorije dvorca naići ćete na savršen spoj modernog dizajna ali i na ostatke elemenata iz davnih vremena.

dvorac belaj

Osobno, sviđa mi se što je prostor za slavlje gotovo netaknut, ulaskom u tu prostoriju gotovo možete osjetiti tu povijest koja se odigrala u samom dvorcu. Također, ovakav prostor daje vam slobodu da ga uredite točno onako kako želite. Bilo da sanjate o tome da budete princeza ili o dekoracijama kojima Pinterest može zavidjeti, ovaj prostor moguće je transformirati sukladno svim željama.

Znam da mnogim budućim mladencima možda ideja vjenčanja daleko od njihovog grada zvuči nedostižno i komplicirano, međutim uz pomoć dobre agencije sve je moguće.

Naravno, ovakvi pothvati iziskuju nešto veće budžete ali definitivno nije rezervirano samo za one najbogatije.

dvorc belaj

Znam da ovaj post zvuči kao da je sponzoriran ili kao čista reklama, jer na to smo svi navikli u zadnje vrijeme. Ali mislim da je očito da Bloom blog nije tipičan blog i da apsolutno svaki post pišemo maksimalno iskreno. Iako sam se zaljubila u Belaj dok još nisam niti izašla iz auta, trenutak u kojem sam u potpunosti “pala” na njegov šarm bio je trenutak u kojem sam probala njihovo vino.

dvorac belaj

Ako svoj poseban dan odlučite proslaviti izvan Belaja, svakako preporučujem posjet dvorcu barem na degustaciju vina i malu turu uz ljubazno osoblje koje je prepuno zanimljivih priča o povijesti dvorca.

Dvorac Belaj službena stranica

Napomena: cvjetne dekoracije na fotografijama nisu Bloomov rad. 

Foto izvor: Google, službeni Facebook dvorca Belaj 

Naš formular za vjenčanja, kako ga koristiti i čemu služi?

Osmislili smo jednostavan formular vezan uz dekoracije za vjenčanje, koji možete ispuniti ovdje

Svrha ovog formulara je da na što jednostavniji način upoznamo svoje potencijalne mladence, i da na najbrži način saznamo osnovne informacije o vašoj viziji vjenčanja.

Pitanja u formularu su osmišljena na temelju iskustva s mladencima. Na svakom sastanku postavljamo ova pitanja i na temelju odgovora osmislimo savršena rješenja. Sada, putem našeg formulara možete očekivati virtualni odgovor od strane Blooma sa svim potrebnim informacijama, edukacijama i prijedlozima dizajna. Ispunjavanje formulara i primitak našeg odgovara ne naplaćuje se :). Sve vaše osobne informacije su povjerljive, te se koriste samo u svrhu prijedloga dekoracija za vaše vjenčanje.

Pa krenimo redom s točkama za koje smatramo da ih možda treba objasniti:

* Grad u kojem se održava vjenčanje. 

Iako se Bloom nalazi u Gradu Zagrebu, vjenčanja izvan Zagreba nisu nam problem. Ova stavka nam je bitna zbog putnih troškova, te moramo znati u kojem gradu se vjenčanje održava kako bi što bolje sve dodatne faktore uklopili u vaš budžet.

 * Broj stolova

Svjesni smo da do zadnjeg trenutka ne znate konačan broj gostiju na vašem vjenčanju, ali otprilike neka procjena nam je bitna informacija. Broj stolova uvelike utječe na konačnu cijenu i olakšava nam proces procjene budžeta.

*  Od dekoracija želim

Ovo je također bitna informacija zato što broj dekoracija ovisi o opsegu angažmana i u konačnici je bitan faktor u procjeni budžeta.

*  Od stilova mi se sviđa

Ovo ne mora biti konačna odluka, ali nam je bitan odgovor da znamo u kojem smjeru idemo. Također, određeni stilovi su prikladniji za manje budžete a neki spadaju pod luksuzne budžete. Objasnit ćemo svaki stil na primjeru kako bi vam opcije bile jasnije. Stilovi ne moraju biti u strogim okvirima, i mogu se prilagođavati vašem ukusu.

Ako se ne pronalazite u niti jednom od navedenih stilova, svoje zamisli opišite  u napomenama, a možete nam poslati i fotografije inspiracije na mail info@bloom.hr

 

Klasična elegancija

Ovaj stil sastoji se od bijelih, krem, pastelnih, generalno nježnih tonova.

Uvijek je u trendu i često se koriste “luksuznije” vrste cvijeća poput: hortenzija, orhideja, božura, kala…

Elementi klasične elegancije su: Luksuznije cvijeće, minimalno ili nimalo zelenila, svijeće za dozu romantike, bijeli, srebrni ili prozirni inventar.

U pravilu je potreban veći budžet za ovakav stil, međutim mjesta za kompromis ima i ovisno o sezoni cijena raste i pada.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

vjenčanje romantika

Ovakav stil savršen je za romantičare, nježne i ženstvene mladenke koje su zaljubljenice u eleganciju.

*Savjet + uz dodavanje zelenila cijena dekoracija se smanjuje. 

 

Rustikalno

Ovo je stil s kojim je veoma lako raditi kompromise i potreban budžet za njega može varirati od minimalnog do luksuznog ovisno o željama mladenaca.

Idealan je za vjenčanja u prirodi, svaka sezona cvijeća može se bez problema ukomponirati u rustikalni stil, izvrstan za razno razne cvjetne instalacije (npr. luster od zelenila). Elementi rustikalnog vjenčanja su: sukulenti, sezonsko cvijeće, teglice, panjevi, sve što ima veze s prirodnim lookom.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

 

wedding in Croatia

 

rustikalno vjenčanje

Boho

Boho je dosta sličan rustikalnom, razlika je u više boja i “luđih” detalja koji prevladavaju u boho stilu. Kao i s rustikalnim ovdje cijene mogu drastično varirati.

Stil je savršen za mlade, slobodoumne mladence koji su u potrazi za nečim potpuno drugačijim. Izvrsno se uklapa u ležernija vjenčanja na zanimljivim lokacijama.

Elementi boho stila su: color blocking, perje, kaktusi, veselo cvijeće, veliki buketi za mladenke.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

boho vjencanje

 

Botaničko

Ovo je stil u kojem je naglasak na zelenilu, često je riječ o manjim aranžmanima koji su naslagani na hrpe. Ovaj stil kao i prethodna dva može jako varirati u cijeni. U ovom stilu su kompromisi mogući, i prilagođava se gotovo svakom budžetu. Savršen je za mladence koji vole minimalizam i jednostavnost. Uklapa se u gotovo svaki prostor.

Elementi botaničkog stila su: Razne vrste zelenila s nimalo ili minimalno cvijeća, malene vazice, girlande od zelenila sa svijećama, prirodni tonovi.

* Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

 

Botanički minimalizam:

botanicko

Rakošniji botanički stil:

botaničko raskošnije

 

Jungle

Ovaj stil je favorit 2018 u dekoriranju vjenčanja. Koristi se egzotično lišće i bilje s potencijalnom bazom od domaćeg zelenila radi uštede. Dekoracije mogu biti minimalističke ili potpuno razuzdane. Budžet za ovakav stil također varira, ali za raskošnije aranžmane trebao bi veći budžet.

Elementi jungle stila su: veliko lišće, cvijeće u bijeloj ili žarkim bojama, naglasak je na cvijeću ne na inventaru, manje svijeća nego u ostalim stilovima.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

 

Jungle dekoracija minimalizam:

dekoracija za vjenčanje

 

Jungle raskošnije:

dekoracija za vjenčanje trend

 

Luksuzno

Luksuzan i klasičan stil su u principu slični. Međutim, kod ovakvog stila očekuju se raskošni buketi od skupljeg cvijeća, instalacija (npr flowerwall), raskošan inventar. Budžet za ovako nešto trebao bi biti velik.

Elementi luksuznog stila su: Skuplje cvijeće, raskošni inventar poput visokih svijećnjaka, visoke vaze ili puno manjih vaza.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

luksuzno vjenčanje

flower wall

 

Određivanje budžeta

Razmislite koliko ste novaca u mogućnosti uložiti u svoje vjenčane dekoracije.

Predloženi iznosi u našem upitniku variraju od 500 kn – pa nadalje.

Za niže iznose moguće je izraditi stavke poput vjenčanog buketa, manjih vjenčanja kao što su večere za najbliže itd.

Cijene prosječnog vjenčanja (govorimo o 15-20 stolova) kreću se od 2500 kn pa nadalje. Cijene ovise o puno faktora kao što su stilovi, vrsta cvijeća, sezona cvijeća, veličina buketa, broj potrebnih stavki, udaljenost sale itd.

Kada ispunjavate naš formular razmislite o svojim željama i mogućnostima,

na sastancima s mladenkama stavka budžet odnosi se na maksimalni budžet koji je klijent spreman odvojiti.

Mi u Bloomu pokušavamo naći rješenje za sve, međutim u iznimnim slučajevima zbog gore navedenih faktora to nije moguće.

*Naši mladenci pola iznosa plaćaju prije vjenčanja a pola poslije vjenčanja, tako ne moraju brinuti za iznos svojih dekoracija prije samog vjenčanja.

*Ovaj formular služi kako bi mladenci dobili jasniju sliku i inspiraciju vezanu uz svoju savršenu viziju dekoracija.

* Kod dogovorenih dekoracija potpisuje se ugovor koji podjednako osigurava obje strane, mladence i nas kao izvršitelje usluga.

 

Formular možete ispuniti u našoj kategoriji vjenčanje, na gore navedenom linku, ili ispod ovog blog posta. 

 

Korisni linkovi s našeg bloga za planiranje dekoracija: 

Učestala pitanja vezana uz dekoracije

Kako si olakšati pripreme za vjenčanje

DIY dekoracije za vjenčanje, zašto se ne upuštati u to?

Zamka zvana pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vjenčanja dekoracije

Učestala pitanja vezano uz dekoracije za vjenčanje

Skupili smo najčešće postavljena pitanja vezana uz dekoracije za vjenčanja. Uzeli smo si vremena i proučili smo brojne naše i strane forume za vjenčanja i primjetili kako sve mladenke imaju slična pitanja.

 Odlučili smo odgovoriti na ta pitanja u ovom postu.

Prije nego krenemo, moram napomenuti da ovo pišem isključivo iz perspektive Blooma.

Svaki cvjećar ima svoj način rada i svoje mišljenje o ovoj temi, pa smatram kako bi bilo ne zahvalno govoriti u ime svih.

Read More
vjenčanje putovanje

Volite putovati? Ovo su ideje za vaše savršeno vjenčanje!

Put do savršenog vjenčanja je dugačak i često dosta naporan.

U moru stilova i izbora, mladenci se često nađu u situaciji da se potpuno “izgube”.

Osobno, uvijek potičem mladence da u svoje vjenčanje uključe ono najosobnije.

To može biti bilo što od zajedničkih, interesa, hobija, stila, strasti…

Read More

wes anderson

Wes Anderson i njegova estetika kao tema vjenčanja

Wes Anderson nije prepoznatljiv samo po svojim filmskim pričama, već i po svojem stilu te ljubavi prema bojama.

Poznat je po svojim paletama koje koristi u filmovima, te neobičnom vintage estetikom.

Njegova strast prema ovim elementima vidljiva je u svemu od kostimografije do scenografije.

Uopće je neupitno kako ga mnogi ljudi, uključujući i mene naprosto obožavaju.

Neki ga toliko vole da su odlučili svoj poseban dan proslaviti u Wesovoj estetici.

Rezultat? Razigran, retro, drugačiji, savršen stil, rezerviran za razigrane, hrabre sanjare.

Neki od mladenaca kao inspiraciju koristili su općenitu Wesovu estetiku, a neki baš određeni film.

Kako vjenčanja inspirirana Wesom izgledaju, pogledajte među našim fotografijama.

wes anderson vjenčanje, bloom

Read More

azuma makoto

Instagram profili koje apsolutno morate pratiti

U moderno doba, kada smo strastveni oko nečega, obično tu strast djelomično zadovoljavamo gledajući najbolje od najboljih iz tog područja. Mislim da je više nego očito da pratim punooo Instagram profila povezanih sa cvijećem. Sve što je drugačije, lijepo, moderno i ima veze sa cvjećem, bit ću opsjednuta s tim.

Cvjetni Instagram profili prva su stvar koju gledam uz jutarnju kavu, ali i zadnja koju škicnem prije nego odem spavati.

Volim gledati kreacije talentiranih cvjetnih dizajnera, ali i njihove osobne priče iz privatnog života.

Danas sam odlučila dio tih profila podjeliti s Vama, sa željom da uživate u svjetskim cvjetnim ljepotama.

Read More

pinterest

Zamka zvana Pinterest

Pinterest je super alat za gotovo sve, ali moramo paziti da na slike gledamo realno.

Na  blogu često spominjem Pinterest, on je polazna točka između mladenke i mene kada počinjemo planirati njene dekoracije. Primjenjujem ga i s poslovnim klijentima, ali ga i koristim kada proučavam svjetske trendove.

Svi koji koriste Pinterest koliko i ja doživjeli su barem jednom razočaranje kada gotovi projekt nije bio sjajan kao fotka koja nas je inspirirala.

Iz tog razloga mislim da je ovaj post bitan za sve one koji pokušavaju DIY s Pinteresta, ali pogotovo za mladenke kojima on služi kao inspiracija.

Read More

Nova godina vjenčanje

Zašto su vjenčanja izvan sezone super ideja?

Lagano se približavamo kraju sezone vjenčanja. Većina angažmana je odrađena, vjerujem kako svi cvjećari u Zagrebu imaju puno zadovoljnih klijenata iza sebe, i sada se spremamo na predah.

No, zašto je to tako?

Često, mladenci imaju strah od vjenčanja u kasnu jesen/zimu, najveći problem je dakako loše vrijeme.

Vjenčanje zagreb

S obzirom na to da je vrijeme uvijek nepredvidivo mislim kako je taj strah potpuno nepotreban.

Postoji nešto magično u jesensko/zimskim vjenčanjima.

S obzirom na to da nisu popularna, u startu je Vaše vjenčanje drugačije od većine.

Ali možda najveća prednost ovakvog vjenčanja je što se mogu dobiti super ponude i tako se štedi novac. Izuzev naravno, Nove godine.

Odlučila sam ovaj tekst podijeliti na tri djela, jesen, zimu i Novu godinu, kako bi što bolje prikazala zašto mislim da je ovo doba godine izvrsno za Vaš savršen dan.

Read More

DIY vjenčanje dekoracija

DIY dekoracije za vjenčanje. Zašto ne ulaziti u takve izazove?

DIY dekoracije za vjenčanje sve su češća pojava, pogotovo što se cvijeća tiče.

Dugo razmišljam o ovom postu i kako najbolje sročiti tisuću stvari koje imam za reći na tu temu.

Za početak bih htjela reći kako ovaj post ne pišem samo iz perspektive cvjećara, nego i iz perspektive nekoga tko je izabrao DIY put za svoje vjenčanje.

vjencani buket

Svi mi koji smo opsjednuti s Pinterestom dođemo u napast da sami izrađujemo sve, od stolića, pozivnica, polica, torti, do naravno dekoracija za vlastito vjenčanje.

Cijela ideja kako možemo samostalno nešto izraditi nam je jako privlačna. Ako putem štedimo novac, ubrzo ne vidimo niti jedan razlog zašto se ne bismo upustili u takve projekte.

No, kada je riječ o dekoriranju vlastitog vjenčanja, jesu li stvari stvarno toliko ljepše s DIY strane?

Ukratko, ne, nisu.

Davne 2014. kada sam planirala svoje vjenčanje, pomisao da angažiram cvjećara bila mi je na kraj pameti.

Zašto da to radim ako imam dvoje bivših cvjećara u svojoj obitelji?

Pa odrasla sam uz cvijeće, nema potrebe za trećom stručnom osobom koja će mi raditi dekoracije.

Dakle, u mom slučaju je opcija angažiranja cvjećara odmah otpala.

Naručila sam jedan dio ukrasa s interneta i bila sam tako ponosna što “štedim” novac.

Kupila sam svijećnjake u Zagrebu, a onda su došle na red vaze.

S obzirom na to da sam imala veliko vjenčanje, trebalo mi je i puno vaza. Zamišljala sam velike aranžmane koji će ljudima ostati u sjećanju.

Nakon pet minuta histeričnog Googlanja, shvatila sam kako ću kupovinom vaza potrošiti velik dio budžeta za vjenčanje.

Ok, što sad? Imam još dva mjeseca do vjenčanja, i nemam vaze za aranžmane koje sam zamislila.

Na kraju sam našla valjda jedinu firmu koja je iznajmljivala inventar. Mislila sam kako su svi moji problemi završeni.

No, nisam bila spremna na ono što me čeka.

DIY vjenčanje

Rezano cvijeće ne traje vječno, stoga DIY mladenke nemaju izbora nego cvijeće za svoje vjenčanje kupiti dan-dva prije vjenčanja. U mom slučaju, dan prije vjenčanja.

Zelena tržnica radi samo do pola deset, potrebno je doći što ranije (pričamo o pola šest, šest ujutro) kako bi “ulovili” što bolje cvijeće.

Nakon dolaska na Zelenu tržnicu, imate hrpu izbora, od uvoznika do sezonaca. Vidite puno divnog cvijeća, i jako brzo se pogubite u svojoj viziji što zapravo želite. Zapravo, 80% vrsta cvijeća tamo ni ne prepoznajete. Ja sam išla na sigurno, kupila sam dosta ruža, zelenila i odlučila otići dok nisam došla u iskušenje. Osoba koja se ne bavi s cvijećem za puno vrsta cvijeća niti ne zna kako ih dobro obraditi, što mu treba, koliko je izdržljivo itd. To lako može prerasti u recept za katastrofu.

I sama sam žena, vjerujem kako velik broj mladenki neće moći odoljeti iskušenju. U navalu entuzijazma mogle bi kupiti vrste cvijeća o kojima zapravo ne znaju mnogo.

Ok, znači kupila sam materijal, imamo jedan cijeli dan za pripremu cvijeća. Doći će mi moji prijatelji i obitelj koja ima iskustva s cvijećem.

Da ne duljim, obzirom na obaveze s moje strane i strane prijatelja/rodbine koji su ponudili svoju pomoć u tom kaosu, s aranžiranjem smo bile gotove oko jedan ujutro. Tu mi je postalo jasno kako DIY dekoracije za vjenčanje možda i nisu bila dobra ideja.

Na dan vjenčanja, moje frendice su bile zadužene za to da te iste dekoracije postave u salu. Jedan dio je trebao dekoracije postaviti u crkvu. Ekipa za salu je bila puštena unutra tek u kasnim popodnevnim satima. Dok smo svi već počeli s veseljem oko vjenčanja, moje frendice su se trudile sve postaviti na vrijeme.

Ekipa za crkvu nije uopće mogla ući unutra prije obreda. Tako da, na kraju su dekoracije za crkvu ostale u gepeku od auta.

Sala je ispala super, ali dogodilo se to da moje drage prijateljice nisu uspjele doći u crkvu na obred. Ne samo to, nego se nisu stigle niti urediti koliko su planirale.

Vječno ću im biti zahvalna zbog toga, ali sada vidim koliko je to sve skupa bilo nepotrebno.

Dan nakon vjenčanja sve te dekoracije trebalo je i ukloniti iz sale. Umorni od noći prije, čekao nas je još i taj zadatak.

DIY vjenčanje dekoracija

Danas, kada stavim financije na papir i usporedim s budžetima za vjenčanja s kojim najčešće radim, potrošila sam i više nego što prosječna Bloom mladenka potroši.

Na potrošene živce, i stres kroz koji smo prošli moji najbliži i ja, nemoguće je staviti cijenu.

Za kraj, voljela bih dodati da, naravno, postoje slučajevi DIY dekoracija za vjenčanje u kojima je sve ispalo savršeno. Novac je ušteđen, mladenka sretna. U suštini, nitko ne može garantirati da će tako biti i na vašem vjenčanju. Za uspješni DIY potrebno je da se puno stvari posloži, nije samo stvar u kreativnosti, organizaciji i snalažljivosti. Najviše je stvar sreće.

Moj savjet iz perspektive bivše DIY mladenke je, ako imate mogućnost, nemojte si to raditi. Vaše vjenčanje bi trebalo biti što manje stresno. Ne samo za vas, nego i za sve prisutne.

Trebale bi opušteno proslaviti svoju ljubav sa svojim partnerom. Bez brige oko toga hoće li sve biti spremno i hoće li biti dovoljno vremena.

 

 

 

 

 

Šesti mjesec u svijetu je poznat i kao pride mjesec u kojem se slavi i bori za ljubav.

S obzirom na to da mi u Bloomu čvrsto vjerujemo u ljubav, a ne u mišljenja, odlučili smo malim znakom pažnje obilježiti ovaj mjesec na svoj način.

Nudimo 10% popusta na sve naše flowerbox bukete koje možete pogledati: ovdje

I 10% popusta na sve vjenčane dekoracije dogovorene u ovom mjesecu. Svoj formular za vjenčanja možete besplatno ispuniti: ovdje

 

pride mjesec

Sve dekoracije i bukete koje radimo, uvijek radimo da obilježimo nečije pozitivne emocije. Vjerujemo u ljubav neovisno o spolu, religiji, boji kože, nacionalnosti…

Smatramo kako je svaka ljubav čista, predivna, slobodna.

Stoga proslavite ovaj poseban mjesec s nama i volite se!

 

lgbt croatia

 

Izvor fotografija: Pinterest

dvorac belaj

Istra, vino, vrhunska hrana, povijest, barokni dvorac… S ovim bi mogli i završiti post jer se ništa više ne mora ni reći. Prije Uskrsa posjetili smo dvorac Belaj i malo je reći da smo ostali fascinirani.

dvorac belaj

200-tinjak kilometara od Zagreba u blizini predivne Učke, nalazi se ovo skriveno gotovo tajno mjesto.

Kada se s autom približite Belaju kao da ste automatski prebačeni u neko drugo vrijeme, u neku drugu zemlju.

Često se divimo slikama Talijanske Toskane, Instagram postovima predivnih antiknih detalja iz raznih muzeja, čašama vina uz zalazak sunca naših prijatelja koji su avanturisti i stalno negdje po svijetu, ne znajući da apsolutno sve to imamo u Hrvatskoj na ovom predivnom mjestu.

Ono što je zanimljivo i zašto zapravo pišem ovaj post, je to što je u samom dvorcu i njegovoj prirodi moguće organizirati vjenčanje/evente. Bilo da želite svoje posebne trenutke provesti na otvorenom ili ste ipak fan zatvorenog, osoblje iz Belaja i cure iz agencije Wedding2book tu su da ostvare sve vaše želje.

Također, i mi kao cvjećari smo Vam na raspolaganju kako bi svojim dekoracijama gole zidove Belaja pretvorili u apsolutnu čaroliju. Kada smo kod golih zidova, u unutrašnjem prostoru za slavlja oni su apsolutni plus. Kada uđete u prostorije dvorca naići ćete na savršen spoj modernog dizajna ali i na ostatke elemenata iz davnih vremena.

dvorac belaj

Osobno, sviđa mi se što je prostor za slavlje gotovo netaknut, ulaskom u tu prostoriju gotovo možete osjetiti tu povijest koja se odigrala u samom dvorcu. Također, ovakav prostor daje vam slobodu da ga uredite točno onako kako želite. Bilo da sanjate o tome da budete princeza ili o dekoracijama kojima Pinterest može zavidjeti, ovaj prostor moguće je transformirati sukladno svim željama.

Znam da mnogim budućim mladencima možda ideja vjenčanja daleko od njihovog grada zvuči nedostižno i komplicirano, međutim uz pomoć dobre agencije sve je moguće.

Naravno, ovakvi pothvati iziskuju nešto veće budžete ali definitivno nije rezervirano samo za one najbogatije.

dvorc belaj

Znam da ovaj post zvuči kao da je sponzoriran ili kao čista reklama, jer na to smo svi navikli u zadnje vrijeme. Ali mislim da je očito da Bloom blog nije tipičan blog i da apsolutno svaki post pišemo maksimalno iskreno. Iako sam se zaljubila u Belaj dok još nisam niti izašla iz auta, trenutak u kojem sam u potpunosti “pala” na njegov šarm bio je trenutak u kojem sam probala njihovo vino.

dvorac belaj

Ako svoj poseban dan odlučite proslaviti izvan Belaja, svakako preporučujem posjet dvorcu barem na degustaciju vina i malu turu uz ljubazno osoblje koje je prepuno zanimljivih priča o povijesti dvorca.

Dvorac Belaj službena stranica

Napomena: cvjetne dekoracije na fotografijama nisu Bloomov rad. 

Foto izvor: Google, službeni Facebook dvorca Belaj 

Osmislili smo jednostavan formular vezan uz dekoracije za vjenčanje, koji možete ispuniti ovdje

Svrha ovog formulara je da na što jednostavniji način upoznamo svoje potencijalne mladence, i da na najbrži način saznamo osnovne informacije o vašoj viziji vjenčanja.

Pitanja u formularu su osmišljena na temelju iskustva s mladencima. Na svakom sastanku postavljamo ova pitanja i na temelju odgovora osmislimo savršena rješenja. Sada, putem našeg formulara možete očekivati virtualni odgovor od strane Blooma sa svim potrebnim informacijama, edukacijama i prijedlozima dizajna. Ispunjavanje formulara i primitak našeg odgovara ne naplaćuje se :). Sve vaše osobne informacije su povjerljive, te se koriste samo u svrhu prijedloga dekoracija za vaše vjenčanje.

Pa krenimo redom s točkama za koje smatramo da ih možda treba objasniti:

* Grad u kojem se održava vjenčanje. 

Iako se Bloom nalazi u Gradu Zagrebu, vjenčanja izvan Zagreba nisu nam problem. Ova stavka nam je bitna zbog putnih troškova, te moramo znati u kojem gradu se vjenčanje održava kako bi što bolje sve dodatne faktore uklopili u vaš budžet.

 * Broj stolova

Svjesni smo da do zadnjeg trenutka ne znate konačan broj gostiju na vašem vjenčanju, ali otprilike neka procjena nam je bitna informacija. Broj stolova uvelike utječe na konačnu cijenu i olakšava nam proces procjene budžeta.

*  Od dekoracija želim

Ovo je također bitna informacija zato što broj dekoracija ovisi o opsegu angažmana i u konačnici je bitan faktor u procjeni budžeta.

*  Od stilova mi se sviđa

Ovo ne mora biti konačna odluka, ali nam je bitan odgovor da znamo u kojem smjeru idemo. Također, određeni stilovi su prikladniji za manje budžete a neki spadaju pod luksuzne budžete. Objasnit ćemo svaki stil na primjeru kako bi vam opcije bile jasnije. Stilovi ne moraju biti u strogim okvirima, i mogu se prilagođavati vašem ukusu.

Ako se ne pronalazite u niti jednom od navedenih stilova, svoje zamisli opišite  u napomenama, a možete nam poslati i fotografije inspiracije na mail info@bloom.hr

 

Klasična elegancija

Ovaj stil sastoji se od bijelih, krem, pastelnih, generalno nježnih tonova.

Uvijek je u trendu i često se koriste “luksuznije” vrste cvijeća poput: hortenzija, orhideja, božura, kala…

Elementi klasične elegancije su: Luksuznije cvijeće, minimalno ili nimalo zelenila, svijeće za dozu romantike, bijeli, srebrni ili prozirni inventar.

U pravilu je potreban veći budžet za ovakav stil, međutim mjesta za kompromis ima i ovisno o sezoni cijena raste i pada.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

vjenčanje romantika

Ovakav stil savršen je za romantičare, nježne i ženstvene mladenke koje su zaljubljenice u eleganciju.

*Savjet + uz dodavanje zelenila cijena dekoracija se smanjuje. 

 

Rustikalno

Ovo je stil s kojim je veoma lako raditi kompromise i potreban budžet za njega može varirati od minimalnog do luksuznog ovisno o željama mladenaca.

Idealan je za vjenčanja u prirodi, svaka sezona cvijeća može se bez problema ukomponirati u rustikalni stil, izvrstan za razno razne cvjetne instalacije (npr. luster od zelenila). Elementi rustikalnog vjenčanja su: sukulenti, sezonsko cvijeće, teglice, panjevi, sve što ima veze s prirodnim lookom.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

 

wedding in Croatia

 

rustikalno vjenčanje

Boho

Boho je dosta sličan rustikalnom, razlika je u više boja i “luđih” detalja koji prevladavaju u boho stilu. Kao i s rustikalnim ovdje cijene mogu drastično varirati.

Stil je savršen za mlade, slobodoumne mladence koji su u potrazi za nečim potpuno drugačijim. Izvrsno se uklapa u ležernija vjenčanja na zanimljivim lokacijama.

Elementi boho stila su: color blocking, perje, kaktusi, veselo cvijeće, veliki buketi za mladenke.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

boho vjencanje

 

Botaničko

Ovo je stil u kojem je naglasak na zelenilu, često je riječ o manjim aranžmanima koji su naslagani na hrpe. Ovaj stil kao i prethodna dva može jako varirati u cijeni. U ovom stilu su kompromisi mogući, i prilagođava se gotovo svakom budžetu. Savršen je za mladence koji vole minimalizam i jednostavnost. Uklapa se u gotovo svaki prostor.

Elementi botaničkog stila su: Razne vrste zelenila s nimalo ili minimalno cvijeća, malene vazice, girlande od zelenila sa svijećama, prirodni tonovi.

* Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

 

Botanički minimalizam:

botanicko

Rakošniji botanički stil:

botaničko raskošnije

 

Jungle

Ovaj stil je favorit 2018 u dekoriranju vjenčanja. Koristi se egzotično lišće i bilje s potencijalnom bazom od domaćeg zelenila radi uštede. Dekoracije mogu biti minimalističke ili potpuno razuzdane. Budžet za ovakav stil također varira, ali za raskošnije aranžmane trebao bi veći budžet.

Elementi jungle stila su: veliko lišće, cvijeće u bijeloj ili žarkim bojama, naglasak je na cvijeću ne na inventaru, manje svijeća nego u ostalim stilovima.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

 

Jungle dekoracija minimalizam:

dekoracija za vjenčanje

 

Jungle raskošnije:

dekoracija za vjenčanje trend

 

Luksuzno

Luksuzan i klasičan stil su u principu slični. Međutim, kod ovakvog stila očekuju se raskošni buketi od skupljeg cvijeća, instalacija (npr flowerwall), raskošan inventar. Budžet za ovako nešto trebao bi biti velik.

Elementi luksuznog stila su: Skuplje cvijeće, raskošni inventar poput visokih svijećnjaka, visoke vaze ili puno manjih vaza.

*Za dodatne fotke inspiracije pogledajte naš Pinterest board

luksuzno vjenčanje

flower wall

 

Određivanje budžeta

Razmislite koliko ste novaca u mogućnosti uložiti u svoje vjenčane dekoracije.

Predloženi iznosi u našem upitniku variraju od 500 kn – pa nadalje.

Za niže iznose moguće je izraditi stavke poput vjenčanog buketa, manjih vjenčanja kao što su večere za najbliže itd.

Cijene prosječnog vjenčanja (govorimo o 15-20 stolova) kreću se od 2500 kn pa nadalje. Cijene ovise o puno faktora kao što su stilovi, vrsta cvijeća, sezona cvijeća, veličina buketa, broj potrebnih stavki, udaljenost sale itd.

Kada ispunjavate naš formular razmislite o svojim željama i mogućnostima,

na sastancima s mladenkama stavka budžet odnosi se na maksimalni budžet koji je klijent spreman odvojiti.

Mi u Bloomu pokušavamo naći rješenje za sve, međutim u iznimnim slučajevima zbog gore navedenih faktora to nije moguće.

*Naši mladenci pola iznosa plaćaju prije vjenčanja a pola poslije vjenčanja, tako ne moraju brinuti za iznos svojih dekoracija prije samog vjenčanja.

*Ovaj formular služi kako bi mladenci dobili jasniju sliku i inspiraciju vezanu uz svoju savršenu viziju dekoracija.

* Kod dogovorenih dekoracija potpisuje se ugovor koji podjednako osigurava obje strane, mladence i nas kao izvršitelje usluga.

 

Formular možete ispuniti u našoj kategoriji vjenčanje, na gore navedenom linku, ili ispod ovog blog posta. 

 

Korisni linkovi s našeg bloga za planiranje dekoracija: 

Učestala pitanja vezana uz dekoracije

Kako si olakšati pripreme za vjenčanje

DIY dekoracije za vjenčanje, zašto se ne upuštati u to?

Zamka zvana pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupili smo najčešće postavljena pitanja vezana uz dekoracije za vjenčanja. Uzeli smo si vremena i proučili smo brojne naše i strane forume za vjenčanja i primjetili kako sve mladenke imaju slična pitanja.

 Odlučili smo odgovoriti na ta pitanja u ovom postu.

Prije nego krenemo, moram napomenuti da ovo pišem isključivo iz perspektive Blooma.

Svaki cvjećar ima svoj način rada i svoje mišljenje o ovoj temi, pa smatram kako bi bilo ne zahvalno govoriti u ime svih.

(more…)

Put do savršenog vjenčanja je dugačak i često dosta naporan.

U moru stilova i izbora, mladenci se često nađu u situaciji da se potpuno “izgube”.

Osobno, uvijek potičem mladence da u svoje vjenčanje uključe ono najosobnije.

To može biti bilo što od zajedničkih, interesa, hobija, stila, strasti…

(more…)

Wes Anderson nije prepoznatljiv samo po svojim filmskim pričama, već i po svojem stilu te ljubavi prema bojama.

Poznat je po svojim paletama koje koristi u filmovima, te neobičnom vintage estetikom.

Njegova strast prema ovim elementima vidljiva je u svemu od kostimografije do scenografije.

Uopće je neupitno kako ga mnogi ljudi, uključujući i mene naprosto obožavaju.

Neki ga toliko vole da su odlučili svoj poseban dan proslaviti u Wesovoj estetici.

Rezultat? Razigran, retro, drugačiji, savršen stil, rezerviran za razigrane, hrabre sanjare.

Neki od mladenaca kao inspiraciju koristili su općenitu Wesovu estetiku, a neki baš određeni film.

Kako vjenčanja inspirirana Wesom izgledaju, pogledajte među našim fotografijama.

wes anderson vjenčanje, bloom

(more…)

U moderno doba, kada smo strastveni oko nečega, obično tu strast djelomično zadovoljavamo gledajući najbolje od najboljih iz tog područja. Mislim da je više nego očito da pratim punooo Instagram profila povezanih sa cvijećem. Sve što je drugačije, lijepo, moderno i ima veze sa cvjećem, bit ću opsjednuta s tim.

Cvjetni Instagram profili prva su stvar koju gledam uz jutarnju kavu, ali i zadnja koju škicnem prije nego odem spavati.

Volim gledati kreacije talentiranih cvjetnih dizajnera, ali i njihove osobne priče iz privatnog života.

Danas sam odlučila dio tih profila podjeliti s Vama, sa željom da uživate u svjetskim cvjetnim ljepotama.

(more…)

Pinterest je super alat za gotovo sve, ali moramo paziti da na slike gledamo realno.

Na  blogu često spominjem Pinterest, on je polazna točka između mladenke i mene kada počinjemo planirati njene dekoracije. Primjenjujem ga i s poslovnim klijentima, ali ga i koristim kada proučavam svjetske trendove.

Svi koji koriste Pinterest koliko i ja doživjeli su barem jednom razočaranje kada gotovi projekt nije bio sjajan kao fotka koja nas je inspirirala.

Iz tog razloga mislim da je ovaj post bitan za sve one koji pokušavaju DIY s Pinteresta, ali pogotovo za mladenke kojima on služi kao inspiracija.

(more…)

Lagano se približavamo kraju sezone vjenčanja. Većina angažmana je odrađena, vjerujem kako svi cvjećari u Zagrebu imaju puno zadovoljnih klijenata iza sebe, i sada se spremamo na predah.

No, zašto je to tako?

Često, mladenci imaju strah od vjenčanja u kasnu jesen/zimu, najveći problem je dakako loše vrijeme.

Vjenčanje zagreb

S obzirom na to da je vrijeme uvijek nepredvidivo mislim kako je taj strah potpuno nepotreban.

Postoji nešto magično u jesensko/zimskim vjenčanjima.

S obzirom na to da nisu popularna, u startu je Vaše vjenčanje drugačije od većine.

Ali možda najveća prednost ovakvog vjenčanja je što se mogu dobiti super ponude i tako se štedi novac. Izuzev naravno, Nove godine.

Odlučila sam ovaj tekst podijeliti na tri djela, jesen, zimu i Novu godinu, kako bi što bolje prikazala zašto mislim da je ovo doba godine izvrsno za Vaš savršen dan.

(more…)

DIY dekoracije za vjenčanje sve su češća pojava, pogotovo što se cvijeća tiče.

Dugo razmišljam o ovom postu i kako najbolje sročiti tisuću stvari koje imam za reći na tu temu.

Za početak bih htjela reći kako ovaj post ne pišem samo iz perspektive cvjećara, nego i iz perspektive nekoga tko je izabrao DIY put za svoje vjenčanje.

vjencani buket

Svi mi koji smo opsjednuti s Pinterestom dođemo u napast da sami izrađujemo sve, od stolića, pozivnica, polica, torti, do naravno dekoracija za vlastito vjenčanje.

Cijela ideja kako možemo samostalno nešto izraditi nam je jako privlačna. Ako putem štedimo novac, ubrzo ne vidimo niti jedan razlog zašto se ne bismo upustili u takve projekte.

No, kada je riječ o dekoriranju vlastitog vjenčanja, jesu li stvari stvarno toliko ljepše s DIY strane?

Ukratko, ne, nisu.

Davne 2014. kada sam planirala svoje vjenčanje, pomisao da angažiram cvjećara bila mi je na kraj pameti.

Zašto da to radim ako imam dvoje bivših cvjećara u svojoj obitelji?

Pa odrasla sam uz cvijeće, nema potrebe za trećom stručnom osobom koja će mi raditi dekoracije.

Dakle, u mom slučaju je opcija angažiranja cvjećara odmah otpala.

Naručila sam jedan dio ukrasa s interneta i bila sam tako ponosna što “štedim” novac.

Kupila sam svijećnjake u Zagrebu, a onda su došle na red vaze.

S obzirom na to da sam imala veliko vjenčanje, trebalo mi je i puno vaza. Zamišljala sam velike aranžmane koji će ljudima ostati u sjećanju.

Nakon pet minuta histeričnog Googlanja, shvatila sam kako ću kupovinom vaza potrošiti velik dio budžeta za vjenčanje.

Ok, što sad? Imam još dva mjeseca do vjenčanja, i nemam vaze za aranžmane koje sam zamislila.

Na kraju sam našla valjda jedinu firmu koja je iznajmljivala inventar. Mislila sam kako su svi moji problemi završeni.

No, nisam bila spremna na ono što me čeka.

DIY vjenčanje

Rezano cvijeće ne traje vječno, stoga DIY mladenke nemaju izbora nego cvijeće za svoje vjenčanje kupiti dan-dva prije vjenčanja. U mom slučaju, dan prije vjenčanja.

Zelena tržnica radi samo do pola deset, potrebno je doći što ranije (pričamo o pola šest, šest ujutro) kako bi “ulovili” što bolje cvijeće.

Nakon dolaska na Zelenu tržnicu, imate hrpu izbora, od uvoznika do sezonaca. Vidite puno divnog cvijeća, i jako brzo se pogubite u svojoj viziji što zapravo želite. Zapravo, 80% vrsta cvijeća tamo ni ne prepoznajete. Ja sam išla na sigurno, kupila sam dosta ruža, zelenila i odlučila otići dok nisam došla u iskušenje. Osoba koja se ne bavi s cvijećem za puno vrsta cvijeća niti ne zna kako ih dobro obraditi, što mu treba, koliko je izdržljivo itd. To lako može prerasti u recept za katastrofu.

I sama sam žena, vjerujem kako velik broj mladenki neće moći odoljeti iskušenju. U navalu entuzijazma mogle bi kupiti vrste cvijeća o kojima zapravo ne znaju mnogo.

Ok, znači kupila sam materijal, imamo jedan cijeli dan za pripremu cvijeća. Doći će mi moji prijatelji i obitelj koja ima iskustva s cvijećem.

Da ne duljim, obzirom na obaveze s moje strane i strane prijatelja/rodbine koji su ponudili svoju pomoć u tom kaosu, s aranžiranjem smo bile gotove oko jedan ujutro. Tu mi je postalo jasno kako DIY dekoracije za vjenčanje možda i nisu bila dobra ideja.

Na dan vjenčanja, moje frendice su bile zadužene za to da te iste dekoracije postave u salu. Jedan dio je trebao dekoracije postaviti u crkvu. Ekipa za salu je bila puštena unutra tek u kasnim popodnevnim satima. Dok smo svi već počeli s veseljem oko vjenčanja, moje frendice su se trudile sve postaviti na vrijeme.

Ekipa za crkvu nije uopće mogla ući unutra prije obreda. Tako da, na kraju su dekoracije za crkvu ostale u gepeku od auta.

Sala je ispala super, ali dogodilo se to da moje drage prijateljice nisu uspjele doći u crkvu na obred. Ne samo to, nego se nisu stigle niti urediti koliko su planirale.

Vječno ću im biti zahvalna zbog toga, ali sada vidim koliko je to sve skupa bilo nepotrebno.

Dan nakon vjenčanja sve te dekoracije trebalo je i ukloniti iz sale. Umorni od noći prije, čekao nas je još i taj zadatak.

DIY vjenčanje dekoracija

Danas, kada stavim financije na papir i usporedim s budžetima za vjenčanja s kojim najčešće radim, potrošila sam i više nego što prosječna Bloom mladenka potroši.

Na potrošene živce, i stres kroz koji smo prošli moji najbliži i ja, nemoguće je staviti cijenu.

Za kraj, voljela bih dodati da, naravno, postoje slučajevi DIY dekoracija za vjenčanje u kojima je sve ispalo savršeno. Novac je ušteđen, mladenka sretna. U suštini, nitko ne može garantirati da će tako biti i na vašem vjenčanju. Za uspješni DIY potrebno je da se puno stvari posloži, nije samo stvar u kreativnosti, organizaciji i snalažljivosti. Najviše je stvar sreće.

Moj savjet iz perspektive bivše DIY mladenke je, ako imate mogućnost, nemojte si to raditi. Vaše vjenčanje bi trebalo biti što manje stresno. Ne samo za vas, nego i za sve prisutne.

Trebale bi opušteno proslaviti svoju ljubav sa svojim partnerom. Bez brige oko toga hoće li sve biti spremno i hoće li biti dovoljno vremena.