Blog

pantone living coral

Pantone Living Coral – Boja godine u svijetu vjenčanja

Industrija vjenčanja “poludjela” je od uzbuđenja kada je Pantone predstavio novu it boju – Living Coral. Pinterest su preko noći preplavile razne ideje u ovoj boji, a naš Instagram feed prepun je ove nijanse od kad je javno objavljena.

Što je Pantone i zašto je njihov izbor bitan? Ukratko, Pantone je Američka tvrtka koja postoji od 1950-ih. Isprva su se bavili printom, a kasnije su se proširili i na druge kategorije. Njihovi spektri boja, i razni sistemi čiji je fokus na bojama, razlog su njihove popularnosti i uvaženosti u ostatku svijeta.

pantone living coral

Naknadno su njihove boje iz printa, prešle i u boje za interijer i eksterijer prostora, što objašnjava zašto dizajneri interijera imaju nevjerojatno poštovanje prema ovoj tvrtki.

vjenčanje trend

Od 2000-e predstavljaju boju godine, iako na prvu ovo zvuči kao bezazlen zadatak, Pantone s brojnim svjetskim partnerima pridaje nevjerojatnu pažnju u odabiru.

S obzirom na to da su planetarno popularni u svijetu interijera i printa, nije nimalo čudno što industrija vjenčanja željno iščekuje njihov odabir.

vjenčanje trend living coral

U njihovoj publikaciji inspiracije za Living coral, našlo se i jedno Hrvatsko ime, riječ je o Dblogu a više o svemu pročitajte na linku: https://www.dblog.hr/interijeri/pantone-je-objavio-boju-2019-godine/

No, vratimo se na vjenčanja. Living coral uklapa se u svaki stil, iako po mojem skromnom mišljenju najbolje funkcionira u modernom, boho stilu, a mislim da bi se izvrsno uklopio i na opuštenim Mediteranskim lokacijama. Izvrstan je izbor ako želite podići svoje aranžmane na jedan neobičan način.

vjenčanje trend living coral

S obzirom na to da na točnu nijansu cvijeta ne možemo utjecati, Living coral primjenjuje se u više nijansa kada je riječ o vjenčanjima. S izborom cvijeća treba biti oprezan i spreman na kompromise. Ne postoji beskonačan broj vrsta koje dolaze u ovoj nijansi, i u dogovoru s cvjećarom treba odrediti s čim bi ovu boju kombinirali kako bi dobili željeni rezultat. Npr, kombinacijom sa žarkim bojama npr žuta, možete očekivati jedan savršen boho rezultat. Kombinacijom sa zelenilom, možete postići botanički/jungle/rustikalni izgled, ovisno o tipu zelenila koji se koristi. U kombinaciji s bijelom i zelenilom kao što je eukaliptus možete postići jedan klasičan izgled, a u kombinaciji s bijelom, zelenom + zagasitiji tonovi (npr tamno ljubičasta) postižete jedan veoma zanimljiv luksuzni look.

Osim u samim cvjetnim dekoracijama, Living coral možemo vidjeti i na pozivnicama, zahvalnicama, brojevima za stolove, popisima gostiju…. Neki dizajneri idu toliko daleko da traže savršenu nijansu svijeće koju bi mogli uklopiti u ovaj stil.

pantone living coral pozivnica

Zapamtite, u svijetu vjenčanja nije bitno da slijepo slijedite trendove, ali ovakvi trendovi nekim mladenkama pomognu da shvate što točno žele. Mi smo uzbuđeni zbog Living Coral, jer mislim da bi mogli stvarati neobičan i jedinstven dizajn za svaku mladu.

Za više inspiracije pogledajte naš Pinterest profil: https://www.pinterest.com/bloombloomhr/boja-godine-2019koraljna/

Ako želite da vam baš Bloom bude partner na vjenčanju ispunite naš formular ovdje: https://bloom.hr/cvijece-za-vjencanje-formular/

trend vjenčanja cvijeće
trend vjenčanja cvijeće
trend vjenčanja cvijeće
pantone living coral
pantone living coral
panton living coral
vjenčanje nova godina

Vjenčanje Matis – Novogodišnje vjenčanje sa stilom

Vjenčanje u Matisu koje nam je uljepšalo ulazak u Novu godinu.

vjenčanje nova godina

Prije godinu dana pisali smo post o zimskim vjenčanjima i pokrili smo temu Božića i Nove godine.

Kada je taj post bio u nastajanju, sjećam se kako sam razmišljala koliko bi bilo fora raditi novogodišnje vjenčanje. Upravo preko tog posta nas je našla i naša mladenka, uz čiju smo pomoć prekrižili tu želju s bucket liste.

Originalni post možete pročitati ovdje : https://bloom.hr/zasto-su-vjencnja-izvan-sezone-super-ideja/

vjenčanje nova godina

Read More

hotel academia zagreb

Moderne dekoracije za vjenčanje – Hotel Academia

Možete li zamisliti da svojem cvjećaru date apsolutnu slobodu u kreiranju vaših dekoracija?

E pa, upravo to se dogodilo u priči koju vam donosimo.

Od mladenaca smo samo dobili naputak da dekoracije ne budu klasične i da budu pomalo divlje.

Nismo dobili detaljan popis koje boje i vrste cvijeća žele, čak niti kakav tip aranžmana žele.

vjenčani buket

Moram priznati da je bilo dosta stresno kreirati nešto totalno na svoju ruku, ali istovremeno je bilo jako zabavno jer ovakve situacije se ne događaju često.

Ono što je jako pomoglo u cijeloj priči jest činjenica da smo imali dosta dobar budžet s kojim smo se mogli “igrati”.

vjenčani buket

Osim samih cvjetnih dekoracija za ovo vjenčanje radili smo i pozivnice, brojeve za stolove i menije. Dobili smo apsolutnu slobodu i kontrolu nad cijelim vizualnim identitetom vjenčanja.

pozivnica za vjenčanje

 

dekoracija vjenčanje

 

Mjesto radnje je bio dobro nam poznat hotel Academia, riječ je o sali koju već dobro poznajemo s obzirom na to da je iznimno popularna među mladencima.

 

To što poznajemo prostor nam je išlo u korist jer je uvijek lakše dekorirati na poznatom terenu. Iako obožavamo nove prostore i izazove, moram priznati da se ovdje već osjećamo kao doma.

vjenčani buket

Mladenci su se odlučili za okrugli mladenački stol. Ovakav tip stola je popularan u drugim zemljama, međutim kod nas još uvijek mladenci preferiraju klasični dugački stol. Osobno, sviđa mi se ovakav izbor jer smatram kako su mladenci i kumovi bliže jedni drugima, te je cijeli dojam intimniji.

Ovakav oblik stola dao nam je priliku da dekoriramo stol mladenaca u nešto drugačijem stilu.

Dekoracija stola sastojala se od dva velika aranžmana. Jedan se nalazio u kutu stola, a drugi ispred stola. U kombinaciji sa svijećama i tkaninom dobili smo jedan neobičan dizajn.

Iza stola mladenaca nalazio se veliki krug od zelenila s visećim ružama u sredini. U kombinaciji sa zavjesom od lampica, postigli smo dozu romantike.

hotel academia zagreb

 

hotel academia zagreb

moderne dekoracije

moderne dekoracije

 

 

 

Što se aranžmana za goste tiče, išli smo na dizajn 50-50. Pola stolova su krasili visoki aranžmani od zelenila i ruža, a pola stolova mali aranžmani od zelenila i orhideje. Primijetili smo kako je samo jedna orhideja u vazi iznimno efektna. Isto pravilo vrijedi i za kale, suncokrete itd. Ponekada je bolje imati manje cvjetova i postići efektnu dekoraciju nego imati puno cvijeća koje u cjelini ne izgleda dobro.

Izabrali smo 50-50 tip dekoracije iz razloga što je broj stolova za ovu salu bio velik, te smo  morali paziti da ju ne “pretrpamo”.

Od vrsta cvijeća koristili smo dosta klasične vrste, ali s njima smo dobili dosta efektne aranžmane. Stvar je u tome da ne postoji “dosadna” vrsta cvijeća (npr. ruže često budu proglašene dosadnima), već je stvar u načinu aranžiranja. Apsolutno saka vrsta cvijeća može se aranžirati tako da svaki put izgleda posebno.

hotel academia zagrebŠto s tiče vjenčanog buketa, mlada je u njemu imala sve elemente koji su se protezali u drugim dekoracijama. Ljubičaste ruže kao cvijet koji prevladava na njihovom stolu (i u krugu iza samog stola), orhideju koja prevladava u polovici aranžmana i zelenilo koje je prisutno u svoj dekoraciji.

Ovo vjenčanje bilo je jedno od zadnjih prije kratke stanke koju uzimamo dok se pripremamo za novu sezonu vjenčanja. Moram priznati da iako smo morali dosta razmišljati i promišljati o ovim dekoracijama, da smo se stvarno zabavili u kreiranju ovog vjenčanja. Jedva čekamo sezonu 2019 i nove zanimljive i drugačije ideje naših mladenaca.

 

moderne dekoracije

moderne dekoracije

moderne dekoracije

 

Za više inspiracije posjetite naš Pinterest profil:

https://www.pinterest.com/bloombloomhr/

vjenčanje 2019

Dekoracije za vjenčanje – Trendovi za 2019

U svijetu vjenčanja trendovi se sporije mijenjaju nego npr. u modnoj industriji. Neki trendovi u 2019-oj ostat će slični ili isti kao trendovi iz 2018. Međutim vidimo dosta promjena i lagano se odmičemo od nekih klasičnih stilova. Mladenci u 2019 kreirat će svoje stilove i svoje teme, koji odgovaraju njihovom načinu života. Moramo priznati da smo iznimno uzbuđeni zbog ovog, jer uvijek potičemo klijente da u svoje dekoracije ubace nešto osobno, izađu iz okvira.

Read More

jesensko vjenčanje

Hotel Academia – Jesenska tema

Hotel Academia u Zagrebu nalazi se u samom centru i ima jako modernu salu. Ovo nam nije prvi put da radimo dekoracije u ovoj sali i svaki put se veselimo angažmanu tamo. Jedan od razloga je mlada sposobna ekipa koja tamo radi. Često od mladenaca čujemo pohvale na račun osoblja Academie a i sami možemo potvrditi kako su izvrsni.  Još jedna prednost je mogućnost odabira između sivih i bijelih stolnjaka (sivi su jako moderni u 2018oj, te običnih ili Tiffany stolica. Tiffany stolice su također jedan od trendova u ovoj ali i nadolazećoj sezoni vjenčanja.

hotel academia

Mladenci iz ove priče željeli su rustikalni stil. Iako osobno nemam ništa protiv ovog stila, često se susrećemo s nekoliko problema vezano uz njega.

  1. Ako je riječ o sali teže ga je ukomponirati nego u prostor koji se nalazi u prirodi.
  2. Ovaj stil jako je moderan već nekoliko godina i često primjećujemo kako je konačni rezultat isti. Dakle fali posebnosti.
  3. Tanka je granica između elegantnog rustikalnog stila koji se uklapa u vjenčanje i stila koji u konačnici izgleda kao da smo na seoskoj zabavi (što je super ako je vjenčanje na seoskoj lokaciji, međutim ne funkcionira u sali).

jesensko vjenčanje

Kada mi u Bloomu osmišljavamo dizajn za vjenčanje, ne volimo se ponavljati i trudimo se da je svako vjenčanje posebno. Iako smo imali klasične elemente rustikalnog stila poput teglica i panjeva, uz pomoć mladenaca uspjeli smo osmisliti poseban dizajn. U komunikaciji s mladencima došli smo do zaključka da im se sviđa tema jeseni, koja paše uz rustikalni stil. Odlučili su se za jesenske boje ali i detalje poput lišća, ukrasnih buča jabuka itd. Dali su nam dosta slobode oko izbora cvijeća i detalja tako da smo imali prostor za improvizaciju. Ovo je u konačnici ispalo savršeno. Prvobitan plan je bio da nam baza bude zelenilo, međutim u nabavi smo taj dan naišli na grančice s lišćem predivnih boja. Ubrzo je pala odluka da umjesto zelenila uzmemo to lišće i mislim da bez njega ne bi dobili ovakav efekt. Uz lišće kombinirali smo sezonsko, uvozno i suho cvijeće te spontano gradili ovu rustikalno,jesensku priču.

jesensko vjenačnje

Što se tiče uklapanja u samu salu, sivi stolnjaci i Tiffany stolice su podosta pomogli. Ova dva elementa dala su dozu elegancije i istaknula boje na našim aranžmanima. U ovoj sali nam je ipak bilo malo lakše jer je riječ o moderno uređenoj sali koja podnosi gotovo svaki stil.

 

 

Još jedan bitan element u hotelu Academia su velike stepenice koje iz predvorja vode do sale, često mladenci traže da se uređuju i te stepenice. U ovom slučaju uredili smo ih s elementima koje smo koristili i u sali.

hotel academia stepenice

Vjenčani buket bio je napravljen u žarkim jesenskim bojama. Buket se savršeno uklopio u ženstvenu, veselu osobnost naše mlade. Uz vjenčani buket išao je i set ženskih i muških revera napravljen od gipsofile koja se nalazila i kao detalj u buketu. Izbor je pao na gipsofilu zbog dobre izdržljivosti bez vode.

šareni vjenčani buket

reveri

jesensko vjenčanje

hotel academia sala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za više inspiracije posjeti naš Pinterest profil: Ovdje

cvijeće za vjenčanje

Imanje Marincel – Elegantni minimalizam

vjenčani buketImanje Marincel je sala okružena  prirodom koja sama po sebi oduzima dah. Spoj prirode i modernog uređenja sale u startu daje okruženje koje je predivno. U ovoj sali uklapaju se dekoracije svih stilova i veličina, međutim naši mladenci imali su nešto drugačiju viziju svojih dekoracija.

kruna od cvijeća

Mlada je veliki zaljubljenik u cvijeće a posebno ono sušeno. Jedna stvar je bila jasna od početka, a to je da će za ovo vjenčanje vrijediti ono pravilo manje je više. Dogovor je pao na spajanje tamnih jesenskih tonova (sezonske hortenzije), s nježnim vrtnim ružama, dodatkom od crvenih bobica, s malom dozom neobičnih vrsta (pitoma mrkva + sedum). Inače, zanimljivo je da je upravo pitoma mrkva iznimno popularna vrsta u nazad nekoliko sezona, a često se koristi kao element koji aranžmanima daje jednu umjetničku notu.

cvijeće za vjenčanje

Umjesto klasičnih aranžmana i klasičnih vaza, koristili smo boce raznih veličina i oblika. Cvijeće nismo aranžirali nego smo nekoliko cvjetova spajali zajedno po bocama. Svaki stol za goste sastojao se od nekoliko boca, broja za stol i menija. Mlada je sama dizajnirala i broj za stolove i menije, koji su se savršeno uklopili u našu elegantno,romantičnu,umjetničku temu.

imanje marincel

Možda najbitniji i tehnički najzahtjevniji element ovih dekoracija, bila je grana s cvijećem koja je visila iza stola mladenaca. Iz grane visili su brojni bijeli karanfili (odluka je pala na njih zbog izdržljivosti bez izvora vode). Neki od tih karanfila bili su privezani na flaks a neki na ledeno plave trake koja se super uklopila u ostatak dekoracija.

cvijeće za vjenčanje imanje marincel

Vjenčani buket sastojao se od vrtnih ruža koje su iste kao one iz dekoracija za stolove. Ruže su bile složene u slobodnoj formi. Bukete od ruža navikli smo gledati u strogim formama poput kugle, i često ni ne primjećujemo koliko su drugačije u ovakvim izdanjima. Detalj koji mi se posebno svidio je što je vrpca bila napravljena od materijala s vjenčanice + vrpce koju je mlada dobila na poklon uz buket njoj drage osobe.

Ovakvi osobni elementi uvijek su dobrodošli u dekoracijama za vjenčanja, i mislim da daju jedan posebni šarm.

romantični vjenčani buket

Za kraj, moram napomenuti još jedan element koji mi se jako svidjeo na Imanju Marincel, rasvjeta je savršeno padala na okrugle stolove za goste i zbog toga su se dekoracije još bolje istaknule. Ovakvi detalji rade veliku razliku kod dekoracija, i definitivno je nešto što nas je oduševilo.

jednostavne dekoracije za vjenčanje

 

vjenčani buket

 

imanje marincel

 

imanje marincel

imanje marincel vjenčanjevjenčani buketimanje marincel vjenčanje

 

 

Za više inspiracije pogledaj naš Pinterest profil: Ovdje

 

 

vjenčani buket

Hypo centar, sala Kornati – Moderno vjenčanje

Ovo nam je bilo prvo vjenčanje u sali Kornati  ali se nadam ne i posljednje. Riječ je o vjenčanju koje je bilo dosta veliko i u samom početku smo tražili najbolje praktično rješenje za dekoraciju veće količine stolova.Kada je riječ o puno stolova, dekoracije pola-pola su uvijek super rješenje.

Što to znači? To znači da se pola stolova dekorira s većim/bujnijim dekoracijama a pola samo sa svijećnjacima ili s manjim cvjetnim dekoracijama. U ovoj kombinaciji štedimo i veće budžete kako bi ih maksimalno mogli iskoristiti za cvjetne dekoracije. U ovom slučaju pola stolova bilo je dekorirano zlatnim visokim svijećnjacima, a pola zlatnim visokim stalcima s bujnijim aranžmanima.

hypo centar, sala kornati

Aranžmani su bili moderno složeni, s puno zelenila i raznih boja ruža, karanfila i trenutno modernih dalija. Iako je sama sala velika i prostrana, dekoracije su izgledale bogato.

Sam prostor je fenomenalan sa super rasvjetom i posebno mi se svidjelo kako pažljivo dekoriraju stolove s hranom i pićem, osoblje je profesionalno i uigrano.

hypo centar vjenčanje Stol mladenaca bio je dekoriran trenutno iznimno modernom girlandom, s uvezenim cvijećem. Cvijeće je pratilo dekoracije sa stolova gostiju. Uz girlandu nalazile su se svijeće za romantičniji dojam. Ono što mi se svidjelo je to što je iza stola mladenaca bio stol s poklonima za goste te je i on, spontano postao dio dekoracije. Poklone za goste smo također radili mi.

 

sala kornati sala kornati

Najbitniji element a toj e vjenčani buket, je bio velik, s bazom od zelenila i kombinacijom nježnih i tamnih tonova. Upravo ovakav vjenčani buket apsolutni je trend u 2018-oj a kako nam se čini pratit će nas i u 2019-oj.

 

veliki vjenčani buket

Od dodatnih elemenata izradili smo: ukras za auto, vizuale za brojeve stolova, vizuale za popis gostiju te krug od zelenila na kojem je popis gostiju stajao.

Iako smo imali dosta stolova i dosta stavki, moram priznati kako smo uživali u izradi ovog vjenčanja. Imali smo apsolutno povjerenje mladenaca da sve uskladimo i mislim da smo u tome i uspjeli.

zahvalnice vjenčanje

 

 

dekoracijavjenčanje popis gostiju hypo centar sala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za više inspiracije posjeti naš Pinterest profil : Ovdje

Moslavačka priča

Moslavačka priča – Rustikalne dekoracije okružene prirodom

Na samo sat vremena od Zagreba nalazi se Moslavačka priča, imanje okruženo predivnom šumom i prirodnim ljepotama. Ovo mjesto je savršeno za odmor i opuštenu atmosferu, a prednost je da na inače pretople dane, u hladu šume prevladavaju ugodne temperature (naše cvijeće bilo je posebno zahvalno na ovome). 

Read More

vjencani buket

Boho – Klub književnika, filmska čarolija u centru Zagreba

Ovo je doista jedno posebno vjenčanje između dva kreativca.

Uređenje smo radili u Klubu književnika, koji je uređen u starinsko Zagrebačkom stilu i nalazi se na Trgu bana Jelačića. Prostor ima dva romantična balkona koja imaju izvrstan pogled na sami centar Zagreba, mnošto vintage detalja i super je za intimnija vjenčanja. 

Read More

hotel royal opatija

Hotel Royal Opatija – Klasična elegancija

Hotel Royal u Opatiji ima predivnu salu koja je stvorena za klasično uređenje. Iako teško možemo zamisliti rustikalne i boho stilove u njoj, elegantni aranžmani izgledaju savršeno u ovoj sali.

Read More

Industrija vjenčanja “poludjela” je od uzbuđenja kada je Pantone predstavio novu it boju – Living Coral. Pinterest su preko noći preplavile razne ideje u ovoj boji, a naš Instagram feed prepun je ove nijanse od kad je javno objavljena.

Što je Pantone i zašto je njihov izbor bitan? Ukratko, Pantone je Američka tvrtka koja postoji od 1950-ih. Isprva su se bavili printom, a kasnije su se proširili i na druge kategorije. Njihovi spektri boja, i razni sistemi čiji je fokus na bojama, razlog su njihove popularnosti i uvaženosti u ostatku svijeta.

pantone living coral

Naknadno su njihove boje iz printa, prešle i u boje za interijer i eksterijer prostora, što objašnjava zašto dizajneri interijera imaju nevjerojatno poštovanje prema ovoj tvrtki.

vjenčanje trend

Od 2000-e predstavljaju boju godine, iako na prvu ovo zvuči kao bezazlen zadatak, Pantone s brojnim svjetskim partnerima pridaje nevjerojatnu pažnju u odabiru.

S obzirom na to da su planetarno popularni u svijetu interijera i printa, nije nimalo čudno što industrija vjenčanja željno iščekuje njihov odabir.

vjenčanje trend living coral

U njihovoj publikaciji inspiracije za Living coral, našlo se i jedno Hrvatsko ime, riječ je o Dblogu a više o svemu pročitajte na linku: https://www.dblog.hr/interijeri/pantone-je-objavio-boju-2019-godine/

No, vratimo se na vjenčanja. Living coral uklapa se u svaki stil, iako po mojem skromnom mišljenju najbolje funkcionira u modernom, boho stilu, a mislim da bi se izvrsno uklopio i na opuštenim Mediteranskim lokacijama. Izvrstan je izbor ako želite podići svoje aranžmane na jedan neobičan način.

vjenčanje trend living coral

S obzirom na to da na točnu nijansu cvijeta ne možemo utjecati, Living coral primjenjuje se u više nijansa kada je riječ o vjenčanjima. S izborom cvijeća treba biti oprezan i spreman na kompromise. Ne postoji beskonačan broj vrsta koje dolaze u ovoj nijansi, i u dogovoru s cvjećarom treba odrediti s čim bi ovu boju kombinirali kako bi dobili željeni rezultat. Npr, kombinacijom sa žarkim bojama npr žuta, možete očekivati jedan savršen boho rezultat. Kombinacijom sa zelenilom, možete postići botanički/jungle/rustikalni izgled, ovisno o tipu zelenila koji se koristi. U kombinaciji s bijelom i zelenilom kao što je eukaliptus možete postići jedan klasičan izgled, a u kombinaciji s bijelom, zelenom + zagasitiji tonovi (npr tamno ljubičasta) postižete jedan veoma zanimljiv luksuzni look.

Osim u samim cvjetnim dekoracijama, Living coral možemo vidjeti i na pozivnicama, zahvalnicama, brojevima za stolove, popisima gostiju…. Neki dizajneri idu toliko daleko da traže savršenu nijansu svijeće koju bi mogli uklopiti u ovaj stil.

pantone living coral pozivnica

Zapamtite, u svijetu vjenčanja nije bitno da slijepo slijedite trendove, ali ovakvi trendovi nekim mladenkama pomognu da shvate što točno žele. Mi smo uzbuđeni zbog Living Coral, jer mislim da bi mogli stvarati neobičan i jedinstven dizajn za svaku mladu.

Za više inspiracije pogledajte naš Pinterest profil: https://www.pinterest.com/bloombloomhr/boja-godine-2019koraljna/

Ako želite da vam baš Bloom bude partner na vjenčanju ispunite naš formular ovdje: https://bloom.hr/cvijece-za-vjencanje-formular/

trend vjenčanja cvijeće
trend vjenčanja cvijeće
trend vjenčanja cvijeće
pantone living coral
pantone living coral
panton living coral

Vjenčanje u Matisu koje nam je uljepšalo ulazak u Novu godinu.

vjenčanje nova godina

Prije godinu dana pisali smo post o zimskim vjenčanjima i pokrili smo temu Božića i Nove godine.

Kada je taj post bio u nastajanju, sjećam se kako sam razmišljala koliko bi bilo fora raditi novogodišnje vjenčanje. Upravo preko tog posta nas je našla i naša mladenka, uz čiju smo pomoć prekrižili tu želju s bucket liste.

Originalni post možete pročitati ovdje : https://bloom.hr/zasto-su-vjencnja-izvan-sezone-super-ideja/

vjenčanje nova godina

(more…)

Možete li zamisliti da svojem cvjećaru date apsolutnu slobodu u kreiranju vaših dekoracija?

E pa, upravo to se dogodilo u priči koju vam donosimo.

Od mladenaca smo samo dobili naputak da dekoracije ne budu klasične i da budu pomalo divlje.

Nismo dobili detaljan popis koje boje i vrste cvijeća žele, čak niti kakav tip aranžmana žele.

vjenčani buket

Moram priznati da je bilo dosta stresno kreirati nešto totalno na svoju ruku, ali istovremeno je bilo jako zabavno jer ovakve situacije se ne događaju često.

Ono što je jako pomoglo u cijeloj priči jest činjenica da smo imali dosta dobar budžet s kojim smo se mogli “igrati”.

vjenčani buket

Osim samih cvjetnih dekoracija za ovo vjenčanje radili smo i pozivnice, brojeve za stolove i menije. Dobili smo apsolutnu slobodu i kontrolu nad cijelim vizualnim identitetom vjenčanja.

pozivnica za vjenčanje

 

dekoracija vjenčanje

 

Mjesto radnje je bio dobro nam poznat hotel Academia, riječ je o sali koju već dobro poznajemo s obzirom na to da je iznimno popularna među mladencima.

 

To što poznajemo prostor nam je išlo u korist jer je uvijek lakše dekorirati na poznatom terenu. Iako obožavamo nove prostore i izazove, moram priznati da se ovdje već osjećamo kao doma.

vjenčani buket

Mladenci su se odlučili za okrugli mladenački stol. Ovakav tip stola je popularan u drugim zemljama, međutim kod nas još uvijek mladenci preferiraju klasični dugački stol. Osobno, sviđa mi se ovakav izbor jer smatram kako su mladenci i kumovi bliže jedni drugima, te je cijeli dojam intimniji.

Ovakav oblik stola dao nam je priliku da dekoriramo stol mladenaca u nešto drugačijem stilu.

Dekoracija stola sastojala se od dva velika aranžmana. Jedan se nalazio u kutu stola, a drugi ispred stola. U kombinaciji sa svijećama i tkaninom dobili smo jedan neobičan dizajn.

Iza stola mladenaca nalazio se veliki krug od zelenila s visećim ružama u sredini. U kombinaciji sa zavjesom od lampica, postigli smo dozu romantike.

hotel academia zagreb

 

hotel academia zagreb

moderne dekoracije

moderne dekoracije

 

 

 

Što se aranžmana za goste tiče, išli smo na dizajn 50-50. Pola stolova su krasili visoki aranžmani od zelenila i ruža, a pola stolova mali aranžmani od zelenila i orhideje. Primijetili smo kako je samo jedna orhideja u vazi iznimno efektna. Isto pravilo vrijedi i za kale, suncokrete itd. Ponekada je bolje imati manje cvjetova i postići efektnu dekoraciju nego imati puno cvijeća koje u cjelini ne izgleda dobro.

Izabrali smo 50-50 tip dekoracije iz razloga što je broj stolova za ovu salu bio velik, te smo  morali paziti da ju ne “pretrpamo”.

Od vrsta cvijeća koristili smo dosta klasične vrste, ali s njima smo dobili dosta efektne aranžmane. Stvar je u tome da ne postoji “dosadna” vrsta cvijeća (npr. ruže često budu proglašene dosadnima), već je stvar u načinu aranžiranja. Apsolutno saka vrsta cvijeća može se aranžirati tako da svaki put izgleda posebno.

hotel academia zagrebŠto s tiče vjenčanog buketa, mlada je u njemu imala sve elemente koji su se protezali u drugim dekoracijama. Ljubičaste ruže kao cvijet koji prevladava na njihovom stolu (i u krugu iza samog stola), orhideju koja prevladava u polovici aranžmana i zelenilo koje je prisutno u svoj dekoraciji.

Ovo vjenčanje bilo je jedno od zadnjih prije kratke stanke koju uzimamo dok se pripremamo za novu sezonu vjenčanja. Moram priznati da iako smo morali dosta razmišljati i promišljati o ovim dekoracijama, da smo se stvarno zabavili u kreiranju ovog vjenčanja. Jedva čekamo sezonu 2019 i nove zanimljive i drugačije ideje naših mladenaca.

 

moderne dekoracije

moderne dekoracije

moderne dekoracije

 

Za više inspiracije posjetite naš Pinterest profil:

https://www.pinterest.com/bloombloomhr/

U svijetu vjenčanja trendovi se sporije mijenjaju nego npr. u modnoj industriji. Neki trendovi u 2019-oj ostat će slični ili isti kao trendovi iz 2018. Međutim vidimo dosta promjena i lagano se odmičemo od nekih klasičnih stilova. Mladenci u 2019 kreirat će svoje stilove i svoje teme, koji odgovaraju njihovom načinu života. Moramo priznati da smo iznimno uzbuđeni zbog ovog, jer uvijek potičemo klijente da u svoje dekoracije ubace nešto osobno, izađu iz okvira.

(more…)

Hotel Academia u Zagrebu nalazi se u samom centru i ima jako modernu salu. Ovo nam nije prvi put da radimo dekoracije u ovoj sali i svaki put se veselimo angažmanu tamo. Jedan od razloga je mlada sposobna ekipa koja tamo radi. Često od mladenaca čujemo pohvale na račun osoblja Academie a i sami možemo potvrditi kako su izvrsni.  Još jedna prednost je mogućnost odabira između sivih i bijelih stolnjaka (sivi su jako moderni u 2018oj, te običnih ili Tiffany stolica. Tiffany stolice su također jedan od trendova u ovoj ali i nadolazećoj sezoni vjenčanja.

hotel academia

Mladenci iz ove priče željeli su rustikalni stil. Iako osobno nemam ništa protiv ovog stila, često se susrećemo s nekoliko problema vezano uz njega.

  1. Ako je riječ o sali teže ga je ukomponirati nego u prostor koji se nalazi u prirodi.
  2. Ovaj stil jako je moderan već nekoliko godina i često primjećujemo kako je konačni rezultat isti. Dakle fali posebnosti.
  3. Tanka je granica između elegantnog rustikalnog stila koji se uklapa u vjenčanje i stila koji u konačnici izgleda kao da smo na seoskoj zabavi (što je super ako je vjenčanje na seoskoj lokaciji, međutim ne funkcionira u sali).

jesensko vjenčanje

Kada mi u Bloomu osmišljavamo dizajn za vjenčanje, ne volimo se ponavljati i trudimo se da je svako vjenčanje posebno. Iako smo imali klasične elemente rustikalnog stila poput teglica i panjeva, uz pomoć mladenaca uspjeli smo osmisliti poseban dizajn. U komunikaciji s mladencima došli smo do zaključka da im se sviđa tema jeseni, koja paše uz rustikalni stil. Odlučili su se za jesenske boje ali i detalje poput lišća, ukrasnih buča jabuka itd. Dali su nam dosta slobode oko izbora cvijeća i detalja tako da smo imali prostor za improvizaciju. Ovo je u konačnici ispalo savršeno. Prvobitan plan je bio da nam baza bude zelenilo, međutim u nabavi smo taj dan naišli na grančice s lišćem predivnih boja. Ubrzo je pala odluka da umjesto zelenila uzmemo to lišće i mislim da bez njega ne bi dobili ovakav efekt. Uz lišće kombinirali smo sezonsko, uvozno i suho cvijeće te spontano gradili ovu rustikalno,jesensku priču.

jesensko vjenačnje

Što se tiče uklapanja u samu salu, sivi stolnjaci i Tiffany stolice su podosta pomogli. Ova dva elementa dala su dozu elegancije i istaknula boje na našim aranžmanima. U ovoj sali nam je ipak bilo malo lakše jer je riječ o moderno uređenoj sali koja podnosi gotovo svaki stil.

 

 

Još jedan bitan element u hotelu Academia su velike stepenice koje iz predvorja vode do sale, često mladenci traže da se uređuju i te stepenice. U ovom slučaju uredili smo ih s elementima koje smo koristili i u sali.

hotel academia stepenice

Vjenčani buket bio je napravljen u žarkim jesenskim bojama. Buket se savršeno uklopio u ženstvenu, veselu osobnost naše mlade. Uz vjenčani buket išao je i set ženskih i muških revera napravljen od gipsofile koja se nalazila i kao detalj u buketu. Izbor je pao na gipsofilu zbog dobre izdržljivosti bez vode.

šareni vjenčani buket

reveri

jesensko vjenčanje

hotel academia sala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za više inspiracije posjeti naš Pinterest profil: Ovdje

vjenčani buketImanje Marincel je sala okružena  prirodom koja sama po sebi oduzima dah. Spoj prirode i modernog uređenja sale u startu daje okruženje koje je predivno. U ovoj sali uklapaju se dekoracije svih stilova i veličina, međutim naši mladenci imali su nešto drugačiju viziju svojih dekoracija.

kruna od cvijeća

Mlada je veliki zaljubljenik u cvijeće a posebno ono sušeno. Jedna stvar je bila jasna od početka, a to je da će za ovo vjenčanje vrijediti ono pravilo manje je više. Dogovor je pao na spajanje tamnih jesenskih tonova (sezonske hortenzije), s nježnim vrtnim ružama, dodatkom od crvenih bobica, s malom dozom neobičnih vrsta (pitoma mrkva + sedum). Inače, zanimljivo je da je upravo pitoma mrkva iznimno popularna vrsta u nazad nekoliko sezona, a često se koristi kao element koji aranžmanima daje jednu umjetničku notu.

cvijeće za vjenčanje

Umjesto klasičnih aranžmana i klasičnih vaza, koristili smo boce raznih veličina i oblika. Cvijeće nismo aranžirali nego smo nekoliko cvjetova spajali zajedno po bocama. Svaki stol za goste sastojao se od nekoliko boca, broja za stol i menija. Mlada je sama dizajnirala i broj za stolove i menije, koji su se savršeno uklopili u našu elegantno,romantičnu,umjetničku temu.

imanje marincel

Možda najbitniji i tehnički najzahtjevniji element ovih dekoracija, bila je grana s cvijećem koja je visila iza stola mladenaca. Iz grane visili su brojni bijeli karanfili (odluka je pala na njih zbog izdržljivosti bez izvora vode). Neki od tih karanfila bili su privezani na flaks a neki na ledeno plave trake koja se super uklopila u ostatak dekoracija.

cvijeće za vjenčanje imanje marincel

Vjenčani buket sastojao se od vrtnih ruža koje su iste kao one iz dekoracija za stolove. Ruže su bile složene u slobodnoj formi. Bukete od ruža navikli smo gledati u strogim formama poput kugle, i često ni ne primjećujemo koliko su drugačije u ovakvim izdanjima. Detalj koji mi se posebno svidio je što je vrpca bila napravljena od materijala s vjenčanice + vrpce koju je mlada dobila na poklon uz buket njoj drage osobe.

Ovakvi osobni elementi uvijek su dobrodošli u dekoracijama za vjenčanja, i mislim da daju jedan posebni šarm.

romantični vjenčani buket

Za kraj, moram napomenuti još jedan element koji mi se jako svidjeo na Imanju Marincel, rasvjeta je savršeno padala na okrugle stolove za goste i zbog toga su se dekoracije još bolje istaknule. Ovakvi detalji rade veliku razliku kod dekoracija, i definitivno je nešto što nas je oduševilo.

jednostavne dekoracije za vjenčanje

 

vjenčani buket

 

imanje marincel

 

imanje marincel

imanje marincel vjenčanjevjenčani buketimanje marincel vjenčanje

 

 

Za više inspiracije pogledaj naš Pinterest profil: Ovdje

 

 

Ovo nam je bilo prvo vjenčanje u sali Kornati  ali se nadam ne i posljednje. Riječ je o vjenčanju koje je bilo dosta veliko i u samom početku smo tražili najbolje praktično rješenje za dekoraciju veće količine stolova.Kada je riječ o puno stolova, dekoracije pola-pola su uvijek super rješenje.

Što to znači? To znači da se pola stolova dekorira s većim/bujnijim dekoracijama a pola samo sa svijećnjacima ili s manjim cvjetnim dekoracijama. U ovoj kombinaciji štedimo i veće budžete kako bi ih maksimalno mogli iskoristiti za cvjetne dekoracije. U ovom slučaju pola stolova bilo je dekorirano zlatnim visokim svijećnjacima, a pola zlatnim visokim stalcima s bujnijim aranžmanima.

hypo centar, sala kornati

Aranžmani su bili moderno složeni, s puno zelenila i raznih boja ruža, karanfila i trenutno modernih dalija. Iako je sama sala velika i prostrana, dekoracije su izgledale bogato.

Sam prostor je fenomenalan sa super rasvjetom i posebno mi se svidjelo kako pažljivo dekoriraju stolove s hranom i pićem, osoblje je profesionalno i uigrano.

hypo centar vjenčanje Stol mladenaca bio je dekoriran trenutno iznimno modernom girlandom, s uvezenim cvijećem. Cvijeće je pratilo dekoracije sa stolova gostiju. Uz girlandu nalazile su se svijeće za romantičniji dojam. Ono što mi se svidjelo je to što je iza stola mladenaca bio stol s poklonima za goste te je i on, spontano postao dio dekoracije. Poklone za goste smo također radili mi.

 

sala kornati sala kornati

Najbitniji element a toj e vjenčani buket, je bio velik, s bazom od zelenila i kombinacijom nježnih i tamnih tonova. Upravo ovakav vjenčani buket apsolutni je trend u 2018-oj a kako nam se čini pratit će nas i u 2019-oj.

 

veliki vjenčani buket

Od dodatnih elemenata izradili smo: ukras za auto, vizuale za brojeve stolova, vizuale za popis gostiju te krug od zelenila na kojem je popis gostiju stajao.

Iako smo imali dosta stolova i dosta stavki, moram priznati kako smo uživali u izradi ovog vjenčanja. Imali smo apsolutno povjerenje mladenaca da sve uskladimo i mislim da smo u tome i uspjeli.

zahvalnice vjenčanje

 

 

dekoracijavjenčanje popis gostiju hypo centar sala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za više inspiracije posjeti naš Pinterest profil : Ovdje

Na samo sat vremena od Zagreba nalazi se Moslavačka priča, imanje okruženo predivnom šumom i prirodnim ljepotama. Ovo mjesto je savršeno za odmor i opuštenu atmosferu, a prednost je da na inače pretople dane, u hladu šume prevladavaju ugodne temperature (naše cvijeće bilo je posebno zahvalno na ovome). 

(more…)

Ovo je doista jedno posebno vjenčanje između dva kreativca.

Uređenje smo radili u Klubu književnika, koji je uređen u starinsko Zagrebačkom stilu i nalazi se na Trgu bana Jelačića. Prostor ima dva romantična balkona koja imaju izvrstan pogled na sami centar Zagreba, mnošto vintage detalja i super je za intimnija vjenčanja. 

(more…)

Hotel Royal u Opatiji ima predivnu salu koja je stvorena za klasično uređenje. Iako teško možemo zamisliti rustikalne i boho stilove u njoj, elegantni aranžmani izgledaju savršeno u ovoj sali.

(more…)