Dekoracije za vjenčanje

konoba bajso vjenčanje, organizator vjenčanja dalmacija,
barbara tursan

 

Dekoracije za vjenčanje bitna su stavka mnogim mladencima koji žele na taj način izraziti svoju osobnost i stil. 

dekoracije za vjenčanje

Kao cvjećari s dugogodišnjim iskustvom u industriji vjenčanja, mi razumijemo potrebu svojih klijenata za besprijekornom i originalnom dekoracijom.

Svojim osobnim pristupom trudimo se ispuniti sve želje klijenata vezane uz dekoracije za vjenčanje.
Naš formular za vjenčanja mladencima olakšava planiranje i izbor dekoracija i prvi je korak u planiranju.
Ispuni svoj već danas, upoznaj nas i krenimo zajedno u ostvarivanje svih tvojih ideja za dekoracije za vjenčanje.

bon apetit vjencanje
cvijeće za vjenčanje

Osim dekoracija za vjenčanje izrađujemo i razne konstrukcije i cvjetne instalacije, 

pozivnice, menuje, poklone za goste, popise za goste i sl. 

Osim cvjetnim aranžmanima i dizajnom, bavimo se i organizacijom vjenčanja

Više o tome možete pročitati ovdje: https://www.bloom.hr/organizacija-vjencanja/ 

Kontinuirano radimo na svom znanju iz cvjetnog dizajna, te smo sudjelovali na brojnim webinarima poznatih svjetskih cvjećara.

U stalnom smo kontaktu s cvjećarima diljem svijeta kako bi što bolje razumjeli trendove i proširili svoje znanje.

Zahvaljujući podršci inzomenih kolega u mogućnosti smo našim mladencima  ostvariti sve njihove snove.

Uz naše iskustvo i ideje, i tvoju viziju, naša vjenčanja su uvijek posebna.

Naš glavni cilj je da svim klijentima pružimo personalizirani dizajn, i moramo se pohvaliti da nikada nismo radili vjenčanje koje je već viđeno.

U četiri godine poslovanja, iza sebe imamo mnoge zadovoljne klijente i puno ispričanih ljubavnih priča kroz razno razne dekoracije.

vjenčani buket

Skupili smo najčešće postavljena pitanja vezana uz dekoracije za vjenčanja. 

Uzeli smo vremena i proučili brojne naše i strane forume za vjenčanja i primjetili kako sve mladenke imaju slična pitanja.

konoba bajso vjenčanje, organizator vjenčanja dalmacija,

Hoće li moje slike inspiracije s Pinteresta izgledati isto na mom vjenčanju?

Svaki cvjećar ima svoj stil i teško je 100% rekreirati priložene slike s Pinteresta. One su izvrstan alat da znamo u kojem smjeru idemo i po potrebi rekreiramo najsličnije moguće aranžmane.

Između ostalog, naša politika je da sve dekoracije za vjenčanje budu kreirane individualno za svakog novog klijenta. 

Ne volimo se ponavljati, i želimo da imate originalni izgled vjenčanja koji vas reflektira kao par. 

Za dodatna objašnjenja vezana uz Pinterest savjetujem da pročitate naš blog post

zamka zvana pinterest

apetit by marin rendić, event, vjenčanje

Zašto vjenčani buket košta više od običnog buketa?

Vjenčani buket košta više iz jednostavnog razloga što se za vjenčani buket koristi najsvježije, najbolje cvijeće koje je u tom trenutku u ponudi. Mi cvjećari znamo da je riječ o buketu koji će biti na fotografijama s vjenčanja, ali i da vjerojatno neće biti u vodi nekoliko sati. Zimi se može smrznuti, ljeti može uvenuti od vrućine, pljusak i vjetar mogu oštetiti cvijeće, dok gosti grle mladu pritišću buket itd….

Iz tog razloga mi u Bloomu kupujemo više cvijeća za vjenčani buket kako bi probrali samo najbolje i izbjegli neugodnosti.

Također, posebno tretiramo vjenčane bukete s razno raznim preparatima kako bi što dulje trajali.

Neke jako jeftine vrste sezonskog cvijeća nisu ni pogodne za vjenčane bukete, ne zbog svoje cijene već zbog osjetljivosti.

Osim kvalitete cvijeća, bitno je da je vjenčani buket tehnički savršeno složen.

Ako mladenka želi poseban oblik buketa, cvjećaru je potrebno više vremena da ga složi.

Svi ovi faktori utječu na cijenu.

Nikako ne govorim da morate bankrotirati već na prvoj stavci, neki od najljepših vjenčanih buketa koje sam vidjela su zapravo oni koji cjenovno nisu ni blizu onim najskupljim. No, ipak je vjenčani buket jedan od najbitnijih elemenata svake dekoracije za vjenčanje. konoba bajso vjenčanje, organizator vjenčanja dalmacija,

Moram li sama osmisliti stil/temu vjenčanja?

Apsolutno ne morate! Ako nemate ideju kakve bi točno dekoracije za vjenčanje htjele, u upoznavanju i komunikaciji sa svojim cvjećarom možete pregledati razne stilove i odlučiti koji vam najviše odgovara. U nekim slučajevima ne morate niti to, cvjećar s vašim odobrenjem može raditi dekoracije u potpunosti onako kako misli da je najbolje. Mi sa svojim mladenkama prolazimo kroz stilove i jednako nam je bitno što vam se sviđa i što vam se ne sviđa. Zahvaljujući tim informacijama, na kraju dolazimo do savršenog dizajna u skladu sa željama i budžetom.

Više o osnovnim stilovima pročitajte ovdje: 

Cvijeće za vjenčanje – osnovni stilovi + formular za mladenke

Da li odabirom sezonskog cvijeća štedim novac? 

Iako sezonsko cvijeće u suštini je jeftinije od uvoznog, mit je da možete imati raskošne dekoracije od sezonskog cvijeća i proći turbo jeftino.

Određene vrste sezonskog cvijeća nisu baš prejeftine, naravno to su upravo one vrste koje svi najviše žele jer su predivne. Jedan dio sezonskog cvijeća ne može se niti koristiti za određene dekoracije kao što su buketi i instalacije jer jednostavno nisu izdržljive.

Naši opg-ovci i prodavači sezonskog cvijeća imaju predivne primjerke sezonskih vrsta, ali nemojte očajavati kada shvatite da nisu smiješno jeftine.

Vrste poput suncokreta i tulipana su povoljnije, dok od ranunkula i božura možete očekivati više cijene.

Mogu li kupiti svoje cvijeće i dati ga cvjećaru da ga aranžira? 

Iako vjerujem da postoje hrabri cvjećari koji bi pristali na ovako nešto, mi u Bloomu inzistiramo da se vaše vjenčanje dekorira s našim cvijećem.

Zašto? Imamo provjerene dobavljače kojima vjerujemo, smatramo da je naš posao da izaberemo najbolji mogući materijal za rad. Jednostavno se ne bi usudili raditi s cvijećem koje nismo osobno probrali.

dekoracije za vjenčanje

Mogu li imati na svojem vjenčanju božure/hortenzije izvan sezone?

Ovo je jako učestalo pitanje. Odgovor je da možete imati ove vrste gotovo uvijek, međutim imajte na umu da su cijene ovih vrsta iznimno visoke izvan sezone.  

Naš savjet je ako vam je to jako bitno a ne ženite se u sezoni kada je  moguće nabaviti ove vrste, dovoljno je da ih imate u vjenčanom buketu/vašem stolu.  Ostatak dekoracija za vjenčanje moguće je prilagoditi s jeftinijim vrstama cvijeća. Također imajte na umu ono što smo spomenuli iznad, čak i kada su u sezoni cijene znaju biti više nego što bi očekivale

Moraju li reveri biti dio dekoracije za vjenčanje?

Ovo pitanje se postavlja češće nego što mislite, i odgovor je ne.

Na svoj dan  imajte dekoracije za vjenčanje koji se vama sviđaju. Reveri su stavka na kojoj najčešće inzistiraju starije generacije. Gosti ih obično ne vole nositi, a mladenke često smatraju da im ne trebaju.

Iako reveri mogu biti prekrasni, zapamtite od dekoracija za vjenčanje ništa ne morate imati. Kreirajte sa svojim cvjećarom ono što se vama sviđa

Zašto je cjenovno razlika između cvjećara toliko velika?

Kao i u svemu što kupujete postoji rang viših i nižih cijena.

Neki cvjećari naplaćuju više jer imaju skuplji inventar, veći tim ljudi koji radi vaše vjenčanje, ulažu u svoje konstantno znanje iz područja dizajna, imaju godine iskustva iza sebe, izgrađen ugled….

Postoje i cvjećari nižeg cjenovnog ranga, koji nisu nužno lošiji jednostavno imaju niže cijene.

Mi u Bloomu ohrabrujemo mladenke da zatraže više ponuda. Bitno je da nađete nekoga tko vam ne odgovara samo cjenovno već i svojom estetikom i pristupu.

Kako ću znati kako će moje dekoracije za vjenčanje izgledati? 

Trudimo se što bolje vizualno prikazati i opisati zamišljene dekoracije. Moodboardovi koje slažemo služe kao slike inspiracije i najbližeg prikaza onoga što smo zamislili.

Kada se dekoracije za vjenčanje zrađuju (obično dan prije vjenčanja) šaljemo slike mladencima da vide konačan rezultat.

Iako do sada nismo imali potrebe nešto mijenjati u zadnji čas, ostavljamo otvorenu mogućnost da se neke manje izmjene naprave.

Želim se udati izvan Zagreba, ali u tom gradu nema cvjećara što da radim?

Brojni cvjećari uključujući i nas su spremni putovati gdje god je potrebno za vaše vjenčanje.

Imajte na umu da u tom slučaju u cijenu ulaze i putni troškovi osoblja.

Što se događa s mojim cvijećem nakon vjenčanja? 

Cvijeće se može podijeliti gostima (bez vaza koje pripadaju cvjećaru), može se i donirati (npr u staračke domove). Ako mladenci nemaju nikakav zahtjev za cvijeće dan poslije vjenčanja, dio uvijek podijelimo s npr. osobljem iz sale, a ostatak se nažalost baca.

 

Zašto je cvijeće u veleprodaji toliko jeftino, a ponuda cvjećara toliko visoka?

Za ovaj odgovor koristit ću primjer ruže. 

Kada u veleprodaji vidite da jedna ruža košta 4.50 kn, zapitate se na što ja zapravo trošim novac kada dobijem ponudu cvjećara?

4.50 kuna djeluje malo, ali uzmite u obzir da je vjerojatno puno ruža potrebno za idealne dekoracije.

Te ruže netko mora očistiti, obraditi i aranžirati. Određen dio tih ruža bit će odmah za otpad bez da uopće dospiju u aranžman.

Ostale stavke na koje trošite novac su: broj osoblja koji radi vaše dekoracije, udaljenost lokacije vjenčanja, broj sati koji je potreban za izradu vaših dekoracija, cijena najma inventara, trošak dostave, trošak odvoza, cijena dodatnih materijala (žice, spužve, sprejevi, tekućine potrebne za kvalitetnu obradu cvijeća, vrpce, itd.), dizajn vaših savršenih dekoracija, prilagođavanje tog dizajna vašim željama, mogući brojni sastanci.

Bloom nudi dvije konzultacije besplatno (prvu i onu prije samog vjenčanja) međutim, zbog uloženog vremena u konzultacije sve ostale se naplaćuju. Količina konzultacija ovisi o željama i potrebama mladenaca.

Dio koji klijenti često smetnu s uma su svi dodatni elementi koji su potrebni da se jedno vjenčanje aranžira.

Na prosječnom Bloom vjenčanju (15-20 stolova) radi se cca 17 sati dan prije, 4 sata na dan vjenčanja i 2 sata dan nakon vjenčanja (odvoz inventara, čišćenje inventara, bacanje otpada.)

konoba bajso vjenčanje, organizator vjenčanja dalmacija,